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6 April 2016 

 

 

 

Mr Ben Tippett  

Adviser, Listings Compliance (Perth) 

Level 40, Central Park 

152-158 St Georges Terrace 

PERTH  WA  6000 

 

 

 

Dear Mr Tippett 

 

Brookside Energy Limited – ASX aware query 

 

In response to your letter dated 4 April 2016, Brookside Energy Limited (the Entity or 

Brookside) provides the following response: 

 

1. Does the Entity consider the information in the Entity’s announcement entitled 

“Acquisition of Royalties in World Class STACK Meramec Play” released on the ASX 

Market Announcements Platform at 06:40 AWST on Thursday 31 March 2016 (“the 

Announcement”), or part thereof (the “Information”), to be information that a 

reasonable person would expect to have a material effect on the price or value of its 

securities? 

 

Yes.  

 

2. If the answer to question 1 is “no”, please advise the basis for that view.  

 

N/A – refer to question 1.   

 

3. If the answer to question 1 is “yes”, when did the Entity first become aware of the 

Information?  

 

As set out in Brookside’s ASX announcement dated 7 December 2015, Black Mesa 

Production, LLC (Black Mesa), the Entity’s US joint venture partner, has been and 

continues to evaluate potential opportunities in the oil and gas sector in the US  on 

behalf of the Entity’s wholly owned US subsidiary BRK Oklahoma Holdings, LLC (BRK 

Oklahoma).  

 

The Entity first became aware of the RA Minerals Royalty Acreage acquisition 

opportunity on or around 26 February 2016 via telephone call and email. 

 

Black Mesa notified the Entity on 26 March 2016 (being the Saturday of the Easter 

long weekend) that the RA Minerals Royalty Acreage acquisition, referred to in the 

Announcement, had been successfully completed. The notification was by way of a 

telephone call from the President of Black Mesa to David Prentice (Managing 

Director of Brookside).  
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4. If the answer to question 1 is “yes” and the Entity first became aware of the 

Information before the relevant date, did the Entity make any announcement prior to 

the relevant date which disclosed the Information? If so, please provide details. If 

not, please explain why the Information was not released to the market at an earlier 

time, commenting specifically on when you believe the entity was obliged to release 

the Information under Listing Rules 3.1 and 3.1A and what steps the Entity took to 

ensure that the Information was released promptly and without delay.  

 

Brookside became aware of the RA Minerals Royalty Acreage acquisition 

opportunity on or around 26 February 2016 via telephone call and email. Prior to this 

date Brookside had announced, on 7 December 2015, that BRK Oklahoma had 

acquired a 15% interest in Black Mesa and that the Black Mesa team had begun to 

review potential acquisition and development opportunities. 

 

Until Saturday, 26 March 2016, this opportunity was an incomplete proposal, a carve-

out to the immediate disclosure requirement of Listing Rule 3.1, pursuant to Listing 

Rule 3.1A. In accordance with Listing Rule 3.1A, Brookside did not make an 

announcement regarding this acquisition until it was confirmed by Black Mesa that 

the acquisition had been completed.  

 

As 26 March 2016 was the Saturday of the Easter long weekend, and Monday 28 

March 2016 was Easter Monday, Brookside requested a trading halt prior to the 

closest ASX Trade day after it was notified of completion of the RA Minerals Royalty 

Acreage acquisition, being prior to market open on Tuesday, 29 March 2016, to 

allow enough time for Brookside to draft the necessary announcement. 

 

Brookside released the Announcement and a document entitled “Investor 

Presentation – March 2016” (Investor Presentation) on Thursday, 31 March 2016 and 

the Entity began trading again on that day.  

 

5. Please confirm that the Entity is in compliance with the Listing Rules and, in particular, 

Listing Rule 3.1.  

 

Brookside confirms its compliance with Listing Rule 3.1 and all other ASX Listing Rules.  

 

 
Sincerely,  

 

 

 

Loren Jones  

Director and Company Secretary  

 

Brookside Energy Limited 

Tel: (+61 8) 6489 1600 

loren@brookside-energy.com.au 
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4 April 2016 

Loren Jones 
Director and Company Secretary 
Brookside Energy Limited 
Suite 9, 330 Churchill Avenue 
Subiaco WA 6008 
 

By Email 

Dear Ms Jones  

Brookside Energy Limited (the “Entity”): ASX Aware Query 

ASX Limited (“ASX”) refers to the following: 

1. The change in the price of the Entity’s securities from a close of $0.009 on Thursday 10 March 
2016 to an intra-day high of $0.014 on Wednesday 16 March 2016, an increase of 55%, and the 
increase in the trading volume of the Entity’s securities over that period. 

2. The price query letter issued to the Entity by ASX at 07:55 AWST on  
Wednesday 16 March 2016 in response to the change in the price of the Entity’s securities, and 
the price query response from the Entity released on the ASX Market Announcements 
Platform at 10:13 AWST on Wednesday 16 March 2016. 

3. The Entity’s trading halt request released on the ASX Market Announcements Platform at 
09:10 AWST on Tuesday 29 March 2016, requesting a halt in trading of the Entity’s securities 
pending an announcement regarding an acquisition. 

4. The Entity’s announcement entitled “Acquisition of Royalties in World Class STACK Meramec 
Play” released on the ASX Market Announcements Platform at 06:40 AWST on  
Thursday 31 March 2016 (the “Announcement”), disclosing the acquisition by the Entity’s 
subsidiary of oil and gas royalties in Oklahoma, USA, and a capital raising of up to $1,000,000 
to be managed by Cicero Advisory Services Pty Ltd. 

5. Listing Rule 3.1, which requires a listed entity to give ASX immediately any information 
concerning it that a reasonable person would expect to have a material effect on the price or 
value of the entity’s securities. 

6. The definition of “aware” in Chapter 19 of the Listing Rules. This definition states that: 

“an entity becomes aware of information if, and as soon as, an officer of the entity (or, in 
the case of a trust, an officer of the responsible entity) has, or ought reasonably to have, 
come into possession of the information in the course of the performance of their duties 
as an officer of that entity.” 
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Additionally, you should refer to section 4.4 in Guidance Note 8 Continuous Disclosure: Listing 
Rules 3.1 – 3.1B “When does an entity become aware of information”. 

7. Listing Rule 3.1A, which sets out exceptions from the requirement to make immediate 
disclosure, provided that each of the following are satisfied. 

“3.1A Listing rule 3.1 does not apply to particular information while each of the following 
requirements is satisfied in relation to the information: 

3.1A.1 One or more of the following applies: 

 It would be a breach of a law to disclose the information; 

 The information concerns an incomplete proposal or negotiation; 

 The information comprises matters of supposition or is insufficiently 
definite to warrant disclosure; 

 The information is generated for the internal management purposes of 
the entity; or 

 The information is a trade secret; and 

3.1A.2 The information is confidential and ASX has not formed the view that the 
information has ceased to be confidential; and 

3.1A.3 A reasonable person would not expect the information to be disclosed.” 

5. ASX’s policy position on the concept of “confidentiality” which is detailed in section 5.8 of 
Guidance Note 8 Continuous Disclosure: Listing Rules 3.1 – 3.1B “Listing Rule 3.1A.2 – the 
requirement for information to be confidential”. In particular, the Guidance Note states that: 

“Whether information has the quality of being confidential is a question of fact, not one 
of the intention or desire of the listed entity. Accordingly, even though an entity may 
consider information to be confidential and its disclosure to be a breach of confidence, if 
it is in fact disclosed by those who know it, then it ceases to be confidential information 
for the purposes of this rule.” 

Having regard to the above, we ask that you answer the following questions in a format suitable for 
release to the market in accordance with Listing Rule 18.7A: 

1. Does the Entity consider the information in the Announcement, or part thereof (the 
“Information”), to be information that a reasonable person would expect to have a material 
effect on the price or value of its securities? 

2. If the answer to question 1 is “no”, please advise the basis for that view.  

3. If the answer to question 1 is “yes”, when did the Entity first become aware of the 
Information. 

4. If the answer to question 1 is “yes” and the Entity first became aware of the Information 
before the relevant date, did the Entity make any announcement prior to the relevant date 
which disclosed the Information? If so, please provide details. If not, please explain why the 
Information was not released to the market at an earlier time, commenting specifically on 
when you believe the entity was obliged to release the Information under Listing Rules 3.1 
and 3.1A and what steps the Entity took to ensure that the Information was released 
promptly and without delay. 
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5. Please confirm that the Entity is in compliance with the Listing Rules and, in particular, Listing 
Rule 3.1. 

When and where to send your response 

This request is made under, and in accordance with, Listing Rule 18.7. Your response is required as 
soon as reasonably possible and, in any event, by not later than 3:00pm WST on  
Wednesday 6 April 2016. If we do not have your response by then, ASX will have no choice but to 
consider suspending trading in the Entity’s securities under Listing Rule 17.3. 

You should note that if the information requested by this letter is information required to be given to 
ASX under Listing Rule 3.1 and it does not fall within the exceptions mentioned in Listing Rule 3.1A, 
the Entity’s obligation is to disclose the information “immediately”. This may require the information 
to be disclosed before the deadline set out in the previous paragraph. 

ASX reserves the right to release a copy of this letter and your response on the ASX Market 
Announcements Platform under Listing Rule 18.7A. Accordingly, your response should be in a form 
suitable for release to the market. 

Your response should be sent to me by e-mail at ben.tippett@asx.com.au. It should not be sent 
directly to the ASX Market Announcements Office. This is to allow me to review your response to 
confirm that it is in a form appropriate for release to the market, before it is published on the ASX 
Market Announcements Platform. 

Listing Rule 3.1 

Listing Rule 3.1 requires a listed entity to give ASX immediately any information concerning it that a 
reasonable person would expect to have a material effect on the price or value of the entity’s 
securities. Exceptions to this requirement are set out in Listing Rule 3.1A. 

The obligation of the Entity to disclose information under Listing Rules 3.1 and 3.1A is not confined 
to, nor is it necessarily satisfied by, answering the questions set out in this letter. 

In responding to this letter, you should have regard to the Entity’s obligations under Listing Rules 3.1 
and 3.1A and also to Guidance Note 8 Continuous Disclosure: Listing Rules 3.1 – 3.1B. 

Trading halt 

If you are unable to respond to this letter by the time specified above, you should discuss with us 
whether it is appropriate to request a trading halt in the Entity’s securities under Listing Rule 17.1. 

If you wish a trading halt, you must tell us: 

 the reasons for the trading halt; 

 how long you want the trading halt to last; 

 the event you expect to happen that will end the trading halt; 

 that you are not aware of any reason why the trading halt should not be granted; and 

 any other information necessary to inform the market about the trading halt, or that we ask 
for. 

We may require the request for a trading halt to be in writing. The trading halt cannot extend past 
the commencement of normal trading on the second day after the day on which it is granted. 

You can find further information about trading halts in Guidance Note 16 Trading Halts & Voluntary 
Suspensions. 

mailto:ben.tippett@asx.com.au
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If you have any queries or concerns about any of the above, please contact me immediately. 

Yours sincerely 

[Sent electronically without signature] 

Ben Tippett  
Adviser, Listings (Perth) 
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